Airfel Klima H6 Arızası

Airfel Klima H6 Arızası

Airfel marka klimalarda H6 arıza kodu iç ünitede bulunan fanın arızalı olduğu anlamına gelir. İç ünite fanı klimanın iklimlendirme işlemi yapabilmesi için oldukça önemli bir parçadır. Bu fanın bozulması klimanın da soğutamamasına ya da ısıtamamasına neden olacaktır. Çünkü soğutma ya da ısıtma işlemleri için fanın çalışması önemli bir işleve sahiptir. Klimalarda ki fan arızaları genellikle profesyonel müdahaleyi gerektirir.

Fan motorunun çalışmaması durumu çoğunlukla iki sebepten kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bunlardan biri fan motorunun bozulması, bir diğeri de elektronik kartın arızalanmasıdır. Peki fan çalışmadığında ve klima H6 arızası verdiğinde ne yapmak gerekir?

ÜCRETSİZ ARIZA TESPİTİ İÇİN BİZİ DİLEDİĞİNİZ ZAMAN ARAYABİLİRSİNİZ.
444 88 48

  • Öncelikle klimanın iç ünitesinde ki fanı aşırı tozlanmış ise bunu temizlemek gerekir. Düşük bir ihtimal olsa da bazı durumlarda fanın fazla tozlanması çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle servisi çağırmadan önce fan ve aksamlarının temiz olduğuna dikkat edilmelidir.
  • Airfel Klima Servis çağırarak motoru onarmalı ya da değiştirmelilerdir. Fakat motora gelen kabloları kontrol ederek kablolarda bir yırtılma ya da kopma var ise bunu onarabilirsiniz.
  • Fan motorunun çalışmasını engelleyen bir diğer unsur da elektronik kart olabilir. Klimanın içerisinde ki bütün parçalar elektronik karttan gelen komutlara göre çalışır. Eğer elektronik kart bozuk ise fana çalışması için komut gönderemiyor olabilir.
Call Now ButtonSERVİS ÇAĞIR
Profilo Servis Altus Servis Baymak Servis Demirdöküm Servis Kombi Arıza Çözümleri Beyaz Eşya Arıza Çözümleri Klima Arıza Çözümleri Bulasikcozum.com Camasircozum.com